söndag 31 oktober 2010

Sovrum och söndagstankar

Hej!

Hoppas att ni har haft en fin helg! Det har jag haft. Söndagen har ägnats åt bakluckeloppis i Växjö. Jag och min pappa sålde prylar tillsammans. Affärerna gick riktigt bra och jag kom hem med en rejäl slant och en hel del av de saker jag inte längre behövde eller vill ha fick nya ägare. Alla nöjda, kan det bli bättre? Loppis är verkligen toppen, oavsett vilken sida av loppisbordet man står på :)) Världens goaste svägerska har efterfrågat bilder från dagens loppis, men tyvärr hann jag inte ta några bilder på mitt loppisbord. Jag hade fullt upp med att plocka upp medan kunderna strömmade till.
Istället visar jag en bild på ett älskat loppisfynd, en gammal dopklänning, som hänger i vårt sovrumsfönster. Den var inte billig, men värd varenda krona enligt mig! Denna fina klänning representerar också alla fantastiska barn, inte minst mina egna. Ikväll går mina tankar till en kvinna jag kände för länge sedan. Idag läste jag hennes lilla dotters dödsannons och det fick mig att tänka på hur oerhört skört och flyktigt livet är. Jag känner också en stor tacksamhet över alla fina människor som finns i min närhet. Och till mina underbara barn; jag älskar er outsägligt mycket!

Kram 

Jenny



fredag 29 oktober 2010

fredagsmys

Hej!

Så var det fredag igen! Det är min och barnens mysdag, då de är lediga från skola och dagis. Idag får ni se hallen (igen:)) men från övervåningen denna gång. Skåpet på bilden är ett vanligt ikeaskåp som jag piffat till genom att sy draperier till av gamla, ärvda linnelakan med spets. Inspirationen till det hittade jag hos Marie med den underbara bloggen Vita ranunkler. Skåpet används som linneskåp. Det gäller att vara kreativ med förvaringslösningar när man bor i ett litet hus byggt 1929 :) Dörröppningen leder in till vårt sovrum. Nu lovar jag att inte plåga er med fler hallbilder på ett bra tag :)))

Trevlig helg!

Kram Jenny





torsdag 28 oktober 2010

Mera hall

Hej!

Idag får ni se vår hall ur en annan vinkel :) Den lilla hyllan är barnens lilla hatthylla (rensad inför fotograferingen :)) Vår hall är ganska liten, så denna lösning är vi mycket nöjda med, dessutom sitter den i rätt höjd så att de små godingarna kan hänga upp sina jackor själva. Under hyllan står en gammal trälåda som ursprungligen använts för att transportera ägg i. Nu får den agera sittbänk åt våra älsklingar istället. Kudden på lådan kommer ifrån H&M home. Hallen renoverades för ca ett år sedan och nu återstår bara en sak här; att byta ut den fula ytterdörren mot en pardörr. Vi får se när den drömmen går i uppfyllelse!

Kram Jenny




torsdag 21 oktober 2010

kökshylla

Hej!

Idag visar jag en av våra hyllor i köket. Jag älskar verkligen hyllor och skulle kunna ha nästan hur många som helst i köket. Vitt porslin är också en stor passion och här syns ett urval ur samlingen! Det mesta på denna hylla kommer från min favoritloppis Östregårds antik och loppmarknad i Moheda. Jag har bara en mil dit så där har det blivit ett och annat besök genom åren :) Det lilla zinkhuset från Walther och co är inhandlat på Änglabacken i Växjö (som så mycket annat i vårt hus :) ) Det fina "dokumentet", som egentligen är ett gammalt recept, är ett nyinköp. Jag tycker det är så fint! Även det kommer från Änglabacken (Tack för tipset Christel! :))

Hörs snart igen!

Kram Jenny


onsdag 20 oktober 2010

I vår hall

Hej!

Idag får ni en glimt av vår hall. Jag är otroligt förtjust i gamla vackra plagg och då särskilt barnplagg! Därför var lyckan stor när jag för några veckor sedan fyndade inte mindre än fyra fina plagg i vitaste vitt på en lokal second-handaffär. Att priset stannade på ynka 65 kr gör ju inte det hela sämre! Barnskorna har en släkting till mig tultat runt i som liten och den fina galgen och korset har jag köpt på den ljuvliga butiken Änglabacken i Växjö! Har ni vägarna förbi måste ni kika in där. Knoppbrädan som allting hänger på har min underbara man "fyndat" i vår egen bod.

Ha det bra!
Kram Jenny

tisdag 19 oktober 2010

sovrumsbilder

Hej!

I detta mitt allra första inlägg visar jag några detaljbilder från vårt sovrum. Detta rum renoverades under våren 2008 och är in i minsta detalj inrett i favoritfärgen vit, vad annars? :)

Ses snart igen! 

Kram Jenny