fredag 29 april 2011

Sommarkök

Hej!

Idag blir det några tankar kring sommarkök. Sommarköket för mig innebär mycket vitt porslin, gammalt och nytt i en salig blandning, några färgklickar i form av pasteller på porslin och kökstextilier samt underbara mårbackapelargoner i fönstren. Är nu på jakt efter kökshanddukar i ljust blått, randiga eller rutiga. Kanske hittar jag de perfekta i helgen för jag ska ta en tur till lillebror i Linköping tillsammans med min dotter T och brorsan E. Det ska bli mysigt!

En fin fredag och en underbar helg önskar jag er!

Kram Jenny



Ljuvliga mårbackapelargoner i nyinköpt zinkkruka från Bloomingville.



En av mina kökshyllor, med vitt porslin för mysiga grillkvällar och fikastunder i trädgården.



Porslin från Ib Laursen, House doctor, Västergården och loppis.



Ärvda linnehanndukar och fin kakform från Maries underbara butik "Vita ranunkler".











torsdag 28 april 2011

Födelsedag!

Hej!

Idag firar vi födelsedag! Vår minsting L fyller hela 2 år. Jag kan knappt fatta att hon redan är 2 år, tycker att hon var en liten bebis alldeles nyss ;)) Vi var uppe med tuppen för att fira henne, för hon är en morgonpigg liten tjej. Idag ska vi fira med muffinsbakelser toppade med gelehallon och besök av mormor och morfar. Hoppas hon får en fin födelsedag, vår lilla älskling!

Kram Jenny



En fin Mailegkanin låg i ett utav paketen, mamman är lika förtjust i dessa;))



En söt klänning från H&M och deras nya kollektion "Conscious collection" fanns också bland presenterna.



Glimt av kökssoffan, som idag fick agera presentbord.



onsdag 27 april 2011

Loppisfynd i långa rader...

Hej!

Andra inlägget för dagen, inte vanligt här på min blogg ;) Jag fortsätter på temat loppisfynd ;) : för ett tag sedan fyndade jag den söta stolen nedan, ett superfynd för 20 kr! Den står nu i ett hörn av matrummet med några extra sittkuddar i favoritfärgskalan.

Hoppas ni får en riktigt fin kväll!

Kram Jenny



Kuddar i linnebeige toner




Jag tycker om formen på stolsryggen



Fint och praktiskt med en extrastol.

Loppisfynd och en liten sjukling

Hej!

Just som vi trodde att vi blivit av med magsjukan, fick vi en ny liten sjukling i familjen :( Det blir ingen skola för C idag, men vi hoppas att hon snart blir pigg igen! Ännu ett vitmålat loppisfynd har flyttat in i huset, en liten docksäng som jag inte kunde låta bli att köpa på Östregårds i Moheda i söndags. Min Johan har nog börjat inse att loppisfynden aldrig tar slut, det finns alltid plats för ett till ;))

Hoppas ni får en fin dag!

Kram Jenny



Med lite vit färg och en ny madrass blev den superfin.



Och så här såg den ut innan, vet inte om ni ser det men färgen hade gulnat rejält.

tisdag 26 april 2011

Lekstugan

Hej!

Hoppas ni har det fint i det underbara vädret!  Här är det full fart fast jag har lov, man är aldrig sysslolös med tre barn ;)) Som utlovat kommer några bilder från flickornas lekstuga idag, där stora tjejen C och en kompis just nu leker för fullt, mysigt!

Ha det fint!

Kram Jenny



Dukat för kalas!



Lilla köket där man kan baka och laga mat till kompisarna eller dockorna.



Här är mysigt att fika, på låtsas eller på riktigt ;)


Här står jag i dörren och fotar.

måndag 25 april 2011

Målning pågår!

Hej!

Vilken underbar påsk vi haft! Det blev inget mer av kräksjukan och vilket väder det har varit ;) Vi har varvat lata stunder i trädgården, god fika och mat med målning av loppisfynd och annat. Min kära Johan håller dessutom på att snickra något supersött, en tvättställning i miniformat i gammaldags stil som matchar min vuxenmodell precis. Den kommer bli så söt vid lekstugan, bilder kommer så fort den är klar! Lite loppis blev det igår, men fler än vi hade tänkt samma sak, för det var lång kö in på Östregårds i Moheda. Tur att de hade lite fint på gårdsplanen också ;)) Jag fyndade en så söt docksäng till lilla L som ska få några drag med penseln idag. Igår kom en hylla upp i barnrummet på övervåningen, resultatet ser ni nedan. Imorgon visar jag bilder från barnens lekstuga, som är vårstädad och redo för massa bus och lek!

Hoppas ni får en fin Annandag Påsk!


Kram Jenny



På nya hyllan samsas en docka från 1919 med en loppisfyndad bil och en förvaringslåda.



Enkel Ikeahylla som målats vit.



Fler fina förvaringslådor vid skolbänken.



Vår mellantjejs sovhörna. Sängen kommer från Ikea, liksom sänglampan. Vimplarna som skymtar i övre delen av bilden har jag sytt.

fredag 22 april 2011

Glad påsk!

Hej!

Hoppas ni firar den härliga påsken som bäst! Jag har varit lite frånvarande här på bloggen några dagar, jobb och lite förberedelser inför påsken har tagit all min tid. Det hela toppades av att vår mellantjej vaknade med kräksjukan i natt, så medan resten av familjen är hos barnens farmor och farfar, tar jag och T det lugnt och pysslar med lite av varje. Nedan ser ni mitt sparsmakade påskpynt, i stort sett det enda jag har ;) I barnens rum vimlar det av påskkycklingar och annat de knåpat ihop på dagis och skola, härligt!

Ha det fint så hörs vi imorgon igen!

Kram Jenny



Jag hittade de här små, söta fjädrarna på "Änglabacken" i Växjö.



Påskriset hamnade i min fina, loppisfyndade kanna.



Glad påsk till er alla!

onsdag 20 april 2011

Stolt!

Hej!

Igår eftermiddag var jag och Johan på äldsta dotterns utvecklingssamtal, hon ska börja ettan till hösten. Jag kände mig som  världens stoltaste mamma när hon berättade om vad hon gjort under året och vad hon lärt sig. Plötsligt har hon blivit så stor och otroligt ordentlig och ansvarsfull! Hon var inte så lite stolt själv heller över detta samtal ;)) Nu väntar ännu en arbetsdag, men imorgon går jag äntligen på påsklov!

Hoppas ni får en fin onsdag!

Kram Jenny



Vitt i olika nyanser på lilla bordet i vardagsrummet.

tisdag 19 april 2011

Längtan

Hej!

Visst är det konstigt? Ibland önskar man inget hellre än att få en stund för sig själv och när man väl får det så känns det så tyst och ödsligt. Våra stora tjejer C och T har varit hos sin älskade "mommo", min bror, och övernattat. De älskar att vara hos honom och har det hur mysigt som helst där. Lilla L får snällt stanna hemma hos oss ett tag till ;)) Det var så tyst här hemma och vi nästan tävlade om de få sysslor som fanns att göra ;)) Ikväll blir ordningen återställd igen! ;) I helgen som gick målades ännu en sak i favoritfärgen, nedan ser ni resultatet.

En solig och fin dag önskar jag er!

Kram Jenny



Jag har flera sådana här korgar och nu fick en bli ljust grå!



Kuddar, plädar och täcken förvaras här i




måndag 18 april 2011

Vår hos oss!

Hej!

Jag håller som bäst på att plocka in våren i vårt älskade lilla hus i form av ljuvt blått i olika nyanser. Samtidigt hamnar en del av det beige och lite mer robusta i vårt hem i skåp och lådor. Dessa ting får inte komma fram förrän hösten gjort sin ankomst ;) Nu vill jag ha en ljus och lätt, avskalad känsla i väntan på den ljuva sommaren. I dagarna passerar min blogg 10 000 besökare! Det känns alldeles fantastiskt att så många faktiskt finner det jag skriver intressant. Detta ska firas med en liten utlottning. Håll utkik! Tack till alla ni som kikar in här och glädjer mig med era fina kommentarer. Det gör mig alldeles varm i hjärtat! Ett särskilt tack till Anna med bloggen "Vita rosor och förgätmigej" som tipsade om min blogg igår, så gulligt av dig!

Hoppas ni får en fin start på nya veckan!


Kram Jenny




Vinterns stickade sockor har bytts ut mot favoritsjalarna och barnens hopprep från "Bettys"



Favoritkorgen på loppisfyndad pall





Bakom korgen syns min stora älsklings rum, som går helt i rosa och vitt ;)


söndag 17 april 2011

Vackert

Hej!

Sköna söndagen är här! Här ska vi måla och fixa med lite olika projekt och fika något gott. Idag får ni se en rad bilder från vårt sovrum, som just nu smyckas av den vackra keramiken som jag beställt från "Julias vita drömmar".

En riktigt fin söndag önskar jag er!

Kram Jenny



En ljuvlig roskopp är senaste tillskottet i samlingen!



Favorithörna i sovrummet.



Vitt i olika nyanser.



På sovrumsbyrån, hjärtanskål och gammalt linne i zinkkorg.



Loppisfyndat månbord, kaminspegel från House Doctor och keramik från "Julias vita drömmar"



Sov sött!



Kistan, som min farfar tillverkade för länge sedan, har fått ett lager vit färg.



En gammal spegeldörr som sänggavel och vita kuddar i olika material.

lördag 16 april 2011

Pompdelux!

Hej!

Jag måste bara visa er de fina barnkläderna från ljuvliga Pompdelux! De anlände i förra veckan och har redan blivit favoriter i garderoben ;)) Hoppas ni får en riktigt mysig lördagskväll.

Kram Jenny



Fina detaljer på lillans tunika!



Jag tycker färgen petrol är ljuvlig.



Passar ganska bra här i övre hallen ;))

fredag 15 april 2011

Nymålat loppisfynd!

Hej!

Så var härliga fredagskvällen här! Vi har just tagit ur pizzan ur ugnen och ska strax slå oss ner vid middagsbordet. En mysig kväll och en underbar helg med lite vila och återhämtning väntar. Veckan har varit lite tuff och tiden har inte räckt till. I helgen ska jag kika runt till alla härliga bloggare och försöka vara en bättre bloggvän än jag varit senaste veckan!

Hoppas ni får en riktigt mysig fredagskväll!


Kram Jenny



 Äntligen har min söta lilla loppispall fått ett lager vit färg!



Barnens hatthylla



Perfekt för barnen att sitta på när de ska ta av och på skor!

onsdag 13 april 2011

pysseltid

Hej!

Nu är det snart dags att göra det fint inför påsken. Jag har lovat de stora tjejerna en helkväll med bara påskpyssel, när vi går på påsklov ;)) Mysigt! Även om det är sällsynt med gula kycklingar i mitt hem kring påsk ;) Och ett stort tack för alla fina kommentarer som jag får, blir sååå glad ska ni veta!

En fin onsdag önskar jag er!

Kram Jenny



Min "pysselhörna"

tisdag 12 april 2011

Tisdag!

Hej!

Visst är vårvädret alldeles underbart nu? Jag njuter i fulla drag ;)) Idag bjuder jag på några bilder från mitt vårkök!

Hoppas ni får en riktigt fin dag!

Kram Jenny



 Vitlök nära till hands till matlagningen, durkslag i porslin från Ib Laursen.



Underbara Mårbacka i min vispskål från Ib Laursen!



Smått och gott på min köksvagn från Ikea.

måndag 11 april 2011

Vår lilla goding!

Hej!

En ny intensiv vecka är här efter en alldeles ljuvlig helg! Igår var jag en sväng i Växjö med bror och lilla L. Nya vårskor till henne och mig skulle inhandlas och nu är hon ägare till ett par tuffa gympadojor ;) Men jag misstänker att mammas ena skoinköp var aningen intressantare, för när jag kikade ut i hallen igår kväll hade hon raskt hoppat i mammas fina, röda skor! Aningen stora;)) Hon var så söt godingen så jag var tvungen och fota ;)

Hoppas ni får en fin start på nya veckan!

Kram Jenny



Ursött!



Smutsiga strumpbyxor bjuder vi på ;))