lördag 31 december 2011

Ett nytt år och mitt fina paket

Hej!

Igår anlände ett paket från Julias vita drömmar och det innehöll några fina saker som jag beställde för några dagar sedan, en spillkum från Västergården och en liten kruka från Tine K. De hittade snabbt en plats i mitt nu julfria hem:) Idag ser vi tillbaka på året 2011. För min del innebar det en stor omställning när det i januari var dags att gå tillbaka till arbetslivet efter nästan 2 års föräldraledighet. Sedan dess  tycker jag mest att året rusat förbi:) Jag ser verkligen fram emot 2012 och hoppas att det blir ett riktigt fint år!


Ett riktigt Gott nytt år till er!


Kram Jenny




Solen skiner in denna årets sista dag. I bakgrunden syns vardagsrummet och i framkanten av bilden syns min fina spillkum.





Spillkum och loppisfyndat fat.





På brickan i vardagsrummet ljuskoppar och min fina Tine K-kruka från Julias vita drömmar.





fredag 30 december 2011

Lite shopping och ett paket

Hej!

Idag har jag och min bror handlat nyårsmaten, skönt att ha det gjort. Vi firar lugnt tillsammans med min bror, ska bli jättemysigt. Jag har fortsatt att städa ut julen och plocka bort en hel del saker. Just nu vill jag ha rent och fräscht. Dessutom anlände ett härligt paket från Julias vita drömmar, jag visar imorgon vad det innehöll:)

Hoppas ni får en fin kväll!

Kram Jenny























Bilder ur vårt vita hem :)

torsdag 29 december 2011

Mina fina!

Hej!

Jag lovade att visa det finaste jag har denna kväll och givetvis blir det då några bilder på mina fina tjejer. Inga materiella ting i världen betyder någonting om inte mina älsklingar mår bra, en känsla jag givetvis delar med de allra flesta föräldrar. Nedan ytterligare några bilder från årets julfotografering. Favoriterna ska få komma upp på ena väggen i trappan är det tänkt. Det kan nog bli fint.

Hoppas ni har en riktigt fin kväll!

Kram Jenny






Alla goda ting är tre...

Hej!

Nu är det bara några få dagar kvar på det här året, känns spännande att ett nytt år snart står för dörren. Idag donar vi med lite av varje här hemma och i eftermiddag väntar bio med hela familjen, mysigt! I dag visar jag några samlingar av tre älskade ting. Ikväll visar jag de tre bästa jag vet:)

Hoppas ni får en fin dag!

Kram Jenny




















onsdag 28 december 2011

Vinterfräscht och vardagsfint

Hej!

Idag har vi varit en tur till Ikea på förmiddagen och i eftermiddag har vi bara umgåtts och tagit det lugnt, spelat lite spel, fikat.... Imorgon ska vi gå på bio hela familjen, mysigt. Så sakta har jag börjat smyga ut julen:)) Nu vill jag ha vinterfräscht; mycket vitt, ganska enkelt och massor av ljus i fina lyktor och glasburkar. Ikväll blir det nog någon film eller läsa lite.

Ha en fin kväll!

Kram Jenny




Vardagsfint för mig, några vackra, gamla silverbestick och en smörbytta i porslin.









Sött från Maileg!

Hej!

Hoppas att ni har det riktigt fint, både lediga och ni som arbetar dessa dagar. Vi pysslar med lite av varje, men mest tar vi dagen som den kommer och gör det som vi känner för. Idag blir det en liten tur till Ikea, inget stort ska inhandlas men det är ju trevligt ändå. Jag är ju lite smått förälskad i Mailegs produkter, så när jag hittade den söta lilla torkställningen hos Elin (fröken knopp) fick den bli julklapp till lilla Lova.

Hoppas ni får en fin dag!

Kram Jenny





Pasteller i Tildes och Lovas rum. Den lilla hyllan i gräddfärgad plåt är ett loppisfynd.






Jag hängde upp ett par stickade bebisstrumpor, för att visa hur liten och söt den är.

tisdag 27 december 2011

Årets sista loppisfynd?

Hej!

Igår tittade jag in på den lokala loppisen, som till min förvåning hade öppet på annandag jul. Efter en liten stund fastnade mina ögon på något fint, en stor korg i perfekt skick. När jag sett sådana på andra bloggar eller i inredningstidningar har jag tyckt att de är så fina, så jag blev så glad över att hitta min egen. Årets kanske sista fynd blev ett väldigt bra fynd i mina ögon.

Hoppas ni har det fint!


Kram Jenny





Perfekt förvaring.







Just nu förvaras linnekuddar från H&M i min fina korg.















I bakgrunden skymtar kakelugnen.

En ledig dag

Hej!

Här väntar en ledig dag för hela familjen, lyxigt. Vi har inga direkta planer, får väl se vad vi hittar på. Jag tittar in lite senare för att visa ett fynd jag gjorde igår:))

Hoppas ni får en fin dag!


Kram Jenny





Hyacinterna doftar ljuvligt i trälådan på vårt matbord

måndag 26 december 2011

En lugn och skön jul

Hej alla fina!

En riktigt lugn och fin jul har vi haft, igår gjorde vi inget annat än myste runt i våra pyjamasar, spelade spel, såg film och läste böcker. Så skönt! I eftermiddag kommer min familj på fika hos oss, vi tänkte bjuda på våfflor. Allt för att få lite variation på julmaten:))

Hoppas ni har en fin annandag jul!

Kram Jenny

































fredag 23 december 2011

God jul!

Hej!

Jag vill önska alla mina fina läsare en underbar jul! Nu ska vi umgås med nära och kära, men jag kan nog inte hålla mig borta från bloggen längre än till juldagen, det är ju så fruktansvärt roligt:))

God Jul!


Kram Jenny





















Vårt julgodis, knäck och rocky road.







Mitt ärvda "äppelskåp" i sin helhet.

Dan före dopparedan....

Hej!

Hur har ni det? Inte alltför stressigt hoppas jag! Hos oss lägger sig lugnet sakta och jag fick allt uträttat som jag tänkte mig igår, skönt. Idag ska vi bara ha det mysigt och njuta av ledighet. Lite pepparkakor ska vi baka också.

Hoppas ni får en fin dag, vi hörs senare idag om ni vill!


Kram Jenny





Härliga tazetter.

torsdag 22 december 2011

Mitt fina skåp!

Hej!

Min första lovdag har ägnats åt julstädning och nu är här så fint! Ikväll ska jag och tjejerna steka köttbullar och koka knäck sedan är allt klart och vi kan bara njuta i morgon, härligt! Barnen är så förväntansfulla och läääängtar till julafton, antar att det är så i de flesta barnfamiljer just nu:)) Idag får ni en glimt av mitt fina skåp, imorgon ska jag visa en helhetsbild, kika in då om ni har lust!

Hoppas ni har det fint!


Kram Jenny





En liten titt på mitt fina skåp som jag ärvt av mina föräldrar och som min älskling nu målat vitt. Ett gammalt nattlinne och en knippe lingonris är enkelt men ändå juligt.








Min lilla julklocka hänger i ett sammetsband på skåpsdörren.



onsdag 21 december 2011

julavslutning

Hej!

Idag är det julavslutning på min skola och jag har klätt mig lite extra fin dagen till ära:) I eftermiddag är det lov för min del, känns underbart.

Hoppas ni får en fin dag!


Kram Jenny






Den fina hyacinten som jag fick av Elin (fröken knopp) har slagit ut i full blom sedan denna bild togs och doftar ljuvligt.









tisdag 20 december 2011

Snart, snart

Hej!


Nu är det verkligen nedräkning:) Idag arbetar jag min näst sista dag på jobbet innan julledigheten väntar. Sedan kan man lägga fullt fokus på att ordna det sista inför julen. Nu är hallen på ovanvåningen färdigpyntad, jag har flyttat runt på sakerna hit och dit under de senaste veckorna, men nu är jag nog klar:)


Hoppas ni får en fin dag!


Kram Jenny







På ovanvåningen är det naturlig jul som gäller.









En liten gran fick flytta upp hit.

















Vilka fina saker man tillverkade förr!









måndag 19 december 2011

Hej!

Hoppas ni har det fint denna måndagskväll, vad ni än pysslar med. Jag ska slå mig ner i soffan med en kopp te och se på Jul med Ernst. Mysigt!

Kram Jenny







Julvecka och Vinterns söta

Hej!

Så var vi inne i julveckan, vad fort det har gått! Jag har en del att fixa denna vecka, men jag hoppas att det ska bli ganska lugnt. På onsdag går jag och barnen på jullov. I helgen passade jag på att baka lite saffransskorpor, har nästan blivit en liten tradition:) Enkla och så goda, bra kombination:) Receptet hämtade jag ur den härliga boken "Vinterns söta".


Hoppas ni får en fin start på veckan!


Kram Jenny




Som små solar lyser de, mina saffransskorpor.

















söndag 18 december 2011

Jul i vårt vardagsrum

Hej!

Idag får julgranen komma in i vårt vardagsrum, då är det jul på riktigt. Den blir enkelt pyntad även i år:) Idag visar jag dock det andra hörnet av vardagsrummet, som nu känns färdigpyntat. I eftermiddag ska vi gå på uppvisning i simhallen, det är avslutning för Clara och Tilde. Mysigt!

Hoppas ni har en fin fjärde advent!

Kram Jenny







Bricka med keramik från Julias vita drömmar och  loppisfyndad glasburk med vita hyacinter i.









Enkelt och vackert.








Mailegtomten och grisen (också från Maileg) får sitta i soffhörnet.








Sötnosar :)









Min fina knopphängare från Maries butik, Vita ranunkler, har pyntats med enris och lummer.