måndag 30 juli 2012

Någonstans inom oss

Hej!

Ännu en sommarvecka är här och för vår del innebär det förändring, för Johan har börjat jobba idag. Tjejerna har sovit över hos mormor och morfar i natt, så jag startade dagen med en lång, rask promenad. En riktigt bra start på dagen, jag älskar att promenera. Jag har lovat mig själv att försöka komma ut varje dag och röra på mig efter jobbet under hösten, vi får se hur det går. Ett måste varje semester är att ha minst några böcker på gång, en annan form av total avslappning för en kontrollmänniska som jag. Just nu läser jag "Någonstans inom oss" av Kajsa Ingemarsson, riktigt bra.

Ha en riktigt fin dag!

Kram Jenny




























söndag 29 juli 2012

Vår trädgård sommaren 2012

Hej!

Det har sannerligen inte blivit många inlägg från vår trädgård och sanningen är den att vi inte lagt alltför mycket energi på den sedan vi köpte huset för snart åtta år sedan. Vi har satsat på huset och framför allt våra tre älskade tjejer. Men de senaste åren har vi börjat så smått i trädgården och nu börjar jag tycka det är riktigt roligt. Denna sommar har vi bland annat grävt bort ett riktigt "ogrässnår" och ersatt det med pallkragar i falurött med grus omkring. Snyggt och lättskött, det passar oss precis:) För några veckor sedan fyndade vi några störar på loppis, som också målats röda. På dem ska humle få klättra upp. Idag blev det ännu en loppistur, denna gång tillsammans med min mamma. Vad jag fyndade ska jag visa så fort färgen torkat:))


Hoppas ni har en fin julisöndag!

Kram Jenny













fredag 27 juli 2012

Fin sommarhelg!

Hej!

Vi njuter av semester och lata dagar hemma i vårt älskade, lilla hus! Lite trädgårdspyssel har det blivit idag, tänkte visa lite från vår trädgård i helgen. Nu vill jag önska mina fina läsare en härlig sommarhelg!




Kram Jenny























måndag 23 juli 2012

Äntligen badväder och lite nytt

Hej!

Äntligen har sommarvärmen kommit! J och barnen har precis åkt för att ta ett dopp i vår lilla badsjö. Alldeles tyst blev det i huset.... Jag uppskattar tystnaden mer och mer ju äldre jag blir, kanske för att det är ganska ont om den varan:)) Mina fina loppisfynd från igår har redan använts flitigt och när de inte används, står en del i lilla vitrinskåpet i matrummet. I samma hörna finns också några av sakerna jag shoppade på Tullhuset i Västerås, mycket i den blåvita skalan blev det:)

Njut av denna fina sommardag!

Kram Jenny



Blå toner i vitrinskåpet.












Ljuslyktor från Tine K.






Liten anteckningsbok och matchande penna, perfekt för nya recept (båda från Tine K)






Liten, söt skål i färgen lavendel (Tine K)

söndag 22 juli 2012

Somriga, rara loppisfynd!

Hej!

Det var verkligen länge sedan jag syntes till här på bloggen nu... Vi har varit i Västerås och hälsat på Johans bror med familj, mysigt! Jag och min fina svägerska J besökte fina Tullhuset, en härlig butik med mycket fina saker från bl a Tine K. Jag får visa en annan dag vad jag köpte där, för idag blir det loppisfynd för hela slanten. Jag hittade så fint porslin på Östregård idag och riktigt många delar också. jag norpade åt mig alltihop och rusade mot kassan:)) Det var riktigt mycket folk där idag. Nu får det nog bli lite bakning till eftermiddagens fika i det fina vädret vi har idag!

Hoppas ni har en fin söndag!

Kram Jenny



Tre uppläggningsfat, en såsskål och åtta assietter ur serien Klockor från Gefle. Två linnehanddukar i blått och vitt inhandlades också.





Så somrigt och fint med blåvitt porslin! Detta ska jag servera ur många gånger....





torsdag 12 juli 2012

Lilla bruket

Hej!

Hur har ni det så här mitt i sommaren? Vi har en ganska oplanerad dag framför oss. Igår blev det en liten tur till Växjö tillsammans med Tilde. Mysigt att ha lite egentid tillsammans med henne. En ganska nyöppnad butik i Växjö är Carpe diem mini. Superfint handplockat sortiment, rekommenderas varmt! Där handlade jag ännu en fin produkt från Lilla bruket, ljuvlig lavendeltvål.

Ha en fin dag!

Kram Jenny




Ljuvligt diskmedel och tvål från lilla bruket.






onsdag 11 juli 2012

Att bara vara och ljuvlig keramik

Hej!

För varje år blir jag liiite bättre på att bara vara. Dagarna går och vi är bara hemma, spelar spel, syr och pysslar, målar och mest bara gör sådant vi känner för. Och för ett kontrollfreak som jag är det precis vad som behövs för att varva ner. Och dessutom finns all tid i världen (nästan;)) till att plocka om och ändra lite för en ny känsla hemma. Nedan, ett litet nyinköp, ljuvlig, liten skål i vit keramik av Calle Forsberg.

Hoppas ni har fina sommardagar!

Kram Jenny







På vår sovrumsbyrå, väska Tine K och skål av Calle Forsberg (Norrgavel)






Perfekt förvaring för mina smycken.




Min ring från Drugge smycken, en så fin 30-årspresent från min fina familj.


måndag 9 juli 2012

Härlig sommarmorgon och flugskåp till salu

Hej!

Vilken underbar sommarmorgon vi vaknat upp till! En ganska oplanerad dag ligger framför oss, Clara och jag ska ta en tur in till stan i eftermiddag, vi ska inhandla något som ska få förändar hennes rum lite. Nedan visar jag några bilder på mitt flugskåp, som jag nu säljer. Det kommer från Ib Laursen och nypriset är ca 600 kr. Jag säljer det för 200 kr + frakt (ca 90 kr). Bor du i Växjö med omnejd får du gärna hämta det hemma hos mig eller möta mig i Växjö.

Ha en riktigt fin sommardag!

Kram Jenny

Tillägg: Flugskåpet är sålt och ska nu få bo hos en annan bloggare:)


Solen skiner in vid vår kökssoffa. Rutig kudde från Himla.











Flugskåp från Ib Laursen, 200 kr.

söndag 8 juli 2012

Små detaljer

Hej!

Vi njuter i fulla drag av slappa, lediga dagar här hemma. Min inspiration återvänder så sakteliga och äntligen har jag lite lust att fixa och dona hemma igen. Idag ska jag ta tag i några små pysselprojekt, i övrigt bara vara:)

En fin söndag till er!

Kram Jenny



Vacker kanna av Agneta Livijn (från Julias vita drömmar) på brickan i vardagsrummet.










Ännu en kudde från Himla, inköpt på Åhléns.





Loppisfyndad korg i bakgrunden med linnekudde från H&M home.

lördag 7 juli 2012

Kärt besök

Hej!

Idag kommer min bror på besök, mysigt! Eftersom han bor en bit härifrån ses inte så ofta, desto roligare när han kommer hit. Planen är bara att umgås och ta det lugnt, mumsa glass och grilla. Idag visar jag några bilder från sovrummet och hallen uppe.

Hoppas ni har en fin lördag!

Kram Jenny




Tunn sommarklänning från Indiska.





Extra kuddar i en loppisfyndad korg.





Örngott från Himla, köpt på Norrgavel.
.





Hallen uppe och trappan ner. 





Härlig stråväska från Tine K, praktisk tidningsförvaring på sovrumsbyrån.

fredag 6 juli 2012

Semester och sköna sommardagar

Hej!

Vi är tillbaka i vårt älskade hus efter en liten semestertripp till Göteborg. På vägen dit besökte vi Borås Zoo, mysigt. Förra helgen spenderade jag och barnen i Linköping hos min bror, då passade vi på att besöka Valla gård, en 4H-gård. Mycket uppskattat av barnen! Nu ska vi bara vara hemma ett tag och njuta av ledigheten och småfixa med huset.

Hoppas ni har det fint!

Kram Jenny



Fina sommarväskan från Tine K står i hallen.





Enkelt och somrigt i vår hall.










Mina fina tjejer på Valla gård.





Den här vägen! Lova visar vägen till hästarna:)





Hästar är underbart tycker mina tjejer.





Liksom girafferna!