torsdag 30 juni 2011

Ogräs?

Hej!

Jag kikar in för att önska mina läsare en fin eftermiddag/kväll! Själv ska jag snart piffa till mig lite, Johan och jag ska ut och äta på tu man hand ikväll, för att fira vår bröllopsdag som var den 28:e juni. Lyxigt och väldigt ovant ;) Min fina bror ställer upp och passar barnen.

Ha det fint!


Kram Jenny



Riktigt ogräs enligt vissa, men jag tycker att de är så söta i sin enkelhet.



Här i ett enkelt glas i vår hall.

onsdag 29 juni 2011

Prickigt

Hej!

Hur har ni det i värmeböljan? Vi njuter av värmen i fulla drag. Dagarna blir så enkla och behagliga på något vis; enkel och fräsch sommarmat, glass i stora lass och bad och lek hela dagarna. Barnen är hur nöjda som helst med att plaska i poolen tillsammans med varandra eller med kompisar. Idag har vi varit och storhandlat jag och barnen, så nu är kyl och frys fyllda också;) Imorgon väntar simskola och i övrigt en lugn hemmadag tillsammans med barnens kompisar.

Ha det fint!

Kram Jenny



Lite nya servetter inhandlades också idag, i nya favoritfärgen syrenlila och med härliga prickar på;) Sådant kan förgylla den enklaste måltid.

tisdag 28 juni 2011

Det är sommar och sol.....

Hej!

......det är bad i en pool...... Precis så brukar min dotter sjunga;) Och det är precis det som pågår här, fem glada tjejer badar för fullt i vår trädgård! Härligt, härligt! Nu ska jag plocka fram lite mellanmål till mina barn och deras kompisar.

Hoppas ni har det fint i det somriga vädret!

Kram Jenny



Gamla silverbestick samlar jag på, både praktiskt och vackert.



Ett av favoritskåpen, fullt med porslin och annat som används dagligen.

måndag 27 juni 2011

Sommarlovsfika

Hej!

Vi har just avslutat en smarrig sommarfika i det fina vädret. Jordgubbar med grädde och nybakade kringlor smakade alldeles utmärkt. I övrigt har vi ägnat dagen åt sommarsimskola och snart ska Johan ta med sig C och T till sjön för ett litet dopp innan kvällsmaten.

Ha en fin sommarkväll!

Kram Jenny



Fantasifulla kringlor fixade mina duktiga tjejer;)



Gamla kakformar köper jag gärna på mig på loppisar, dessa inhandlades igår.



Linnehanduken och faten köpte jag också.

söndag 26 juni 2011

Sol och loppis

Hej!

En underbar dag går mot sitt slut! Vilken fin dag det har varit. Vi har röjt och gjort riktigt fint i vår trädgård, jag har besökt Östregårds antik- och loppis och Klockaregården i Öhr samt gått en långpromenad med goaste U. Några fynd blev det på Östregård, även om det var mycket folk där. På Klockaregården köpte jag lite fina trädgårdsväxter. Där finns mängder av fina plantor, ett besök rekommenderas varmt. Nu väntar en lugn kväll.

Ha det fint alla ni!

Kram Jenny



Ännu en zinkhink fyndades på Östregård. Jag har bara gamla hinkar och planteringskärl i trädgården nu. Tycker de ger en helt annan känsla. Lavendeln inhandlades på Klockaregården.



Solen lyste så starkt att hinken ser alldeles vit ut. Men man får väl inte klaga på solens härliga strålar;))

lördag 25 juni 2011

En lugn och regnig dag

Hej!

Hoppas att ni hade en fin midsommarafton! Vi hade det så trevligt så, lugnt och skönt. Idag öser regnet ner och vi myser mest omkring inne. Jag satte ut näsan och knäppte några bilder från dörröppningen. Nedan ser ni resultatet;))

Ha en fortsatt fin dag!

Kram Jenny




Vid ingången står en gammal bänk som min J fått på tippen ;) I bakgrunden syns min fina torkställning.



Barnens midsommarkransar från igår.

torsdag 23 juni 2011

sommarlov och midsommar

Hej!

Idag är den allra första dagen på sommarlovet för mina tjejer. Dagen ska ägnas åt sommarsimskola och förberedelser inför morgondagen. Hoppas att det har regnat färdigt tills imorgon, på midsommar vill vi ha sol och värme, eller hur?

En fin dag och en underbar midsommar till er!

Kram Jenny




Underbar hortensia



Detta ljuvliga linne ska jag ha på mig imorgon.



Det är nästan lite sidenkänsla i den, men bilden ger den inte riktigt rättvisa.

tisdag 21 juni 2011

små fynd

Hej!

Igår tog jag och min kollega M en tur till Maxi på lunchen. Planen var att köpa en liten godisbit för att pigga upp oss i regnvädret. Men jag hittade även andra godbitar ;) Så fina skålar i vitt porslin i två storlekar. Jag har varit på jakt efter dem en tid, men i Växjö har de varit slut ett bra tag. Sådan tur att de fanns kvar i Ljungby ;) Fyra små och två stora blev det, perfekta till allt möjligt. Billiga var de också, eller vad sägs om en tia styck?

En fin tisdag till er!

Kram Jenny



Påminner om favoritskålarna från IB Laursen.



Gillar de spårade sidorna och färgen såklart ;))

måndag 20 juni 2011

emalj i vitaste vitt

Hej!
Sista arbetsveckan, jippi! I slutet på förra veckan kom ett efterlängtat paket från Maries ljuvliga butik "Vita ranunkler". I paketet låg den fina emaljkannan på bilden nedan. Jag har samlat på emalj i olika omgångar och i olika färger, men den helvita är den som passar mig bäst.

Hoppas ni får en fin måndag!

Kram Jenny



Nu står den på en av mina kökshyllor....



....bland allt annat vitt porslin ;)

söndag 19 juni 2011

Köksdetaljer

Hej!

Idag får ni se lite detaljbilder från vårt kök. Det är lite regn och rusk hos oss så idag ska jag passa på och städa vårt lilla hus. Det var lite för länge sedan sist vill jag lova;))

Hoppas ni får en fin söndag!

Kram Jenny



Den fina kanna i ena köksfönstret köpte jag i den fin lilla butiken utanför Ljungby, som jag besökte för några veckor sedan.



Hålsleven i emalj köpte jag också där. I och vid trälådan förvaras sådant som är praktiskt att ha till hands vid köksbänken.

lördag 18 juni 2011

nya detaljer

Hej!

Här hos oss har vi en lugn och skön lördag och gör bara det vi vill och känner för. Mellan regnskurarna passade vi på att ta en promenad (de stor tjejerna cyklade förstås;)) och köpa barnens lördagsgodis. Snart ska vi tända grillen och börja med kvällens middag;)

En fin lördagskväll till er!

Kram Jenny



 Dessa charmiga, gamla glasögon köpte jag på en antikaffär förra helgen.



De hamnade på månbordet i sovrummet.



Den fina påsen med volanger kommer från H&M home.



Ett fynd för 79,50 kr ;)



Utmärkt förvaring i sovrummet.


fredag 17 juni 2011

Vår fina dotter

Hej!

Idag ska jag och Johan gå och titta på när vår äldsta dotter firar sin allra första skolavslutning. Det ska bli så roligt och det känns som något man absolut inte får missa! Länge har vi planerat kläder och annat och hon blev så fin. Efteråt blir det till att jobba några timmar innan det är dags för helg igen, härligt!

Hoppas ni får en fin fredag!

Kram Jenny



Vår fina C redo för skolavslutning. En vit bolerokofta och rosa sandaler ska också på innan vi ger oss iväg ;)



Mamma har fixat frisyren;))

torsdag 16 juni 2011

skolavslutning

Hej!

Idag har vi skolavslutning på skolan jag arbetar på. Vackert och stämningsfullt hoppas jag på! Neadn ser ni dagens outfit;))

En fin dag till er!

Kram Jenny



Helt i vitt;)



Klänning från H&M och sjal från Kappahl.

onsdag 15 juni 2011

Vemodigt

Hej!

Nu närmar sig semestern med stormsteg för min del och det känns såklart härligt. Samtidigt är det lite vemodigt för det arbetslag som jag arbetat i kommer att splittras och kanske ses man inte mer. Sådant känns alltid lite jobbigt, även om jag tycker att förändringar är spännande också. Det finns ju hur många intressanta människor som helst därute som man inte träffat ännu, eller hur? Idag ska vi ha en liten avslutningsfika tillsammans alla kollegorna och det är väl därför de här tankarna poppar upp. På inredningsfronten här hemma händer inte så där jättemycket, men jag väntar på ett paket från goa Marie med ljuvliga bloggen "Vita ranunkler" och då kanske det blir lite omflyttning på saker;))

Hoppas ni alla får en fin dag!

Kram Jenny


Min tallrikshylla som ni sett så många gånger nu.



Ett örngott i grovt linnetyg får hänga över en av stolarna och bara vara fint.



Jag kan aldrig få för många örngott;))



Denna ljuslyktan gillar jag! Den köptes för flera år sedan hos "Bettys" i Borås och märket är House doctor. Fortfarande en favorit;)

tisdag 14 juni 2011

Tisdag

Hej!

Jag kikar in för att önska mina läsare en fin tisdag! Idag har jag en kort arbetsdag, skönt. Äldsta dottern ska på skolutflykt, så jag håller tummarna för uppehåll i alla fall.

Ha det så fint!

Kram Jenny



På vårt köksbord just nu, vitt porslin och en enkel blomma från trädgården.



Vitt löjtnantshjärta, en favoritblomma.

söndag 12 juni 2011

Nya fynd och glömda fynd

Hej!

Nu var det verkligen ett tag sedan jag gjorde ett inlägg här på bloggen! Tid och ork har fattats och i helgen har vi varit en sväng hos mina föräldrar. Nu väntar min sista hela arbetsvecka innan jag går på semester nästa torsdag, underbart! Igår gjorde jag några små fynd på en loppis och i veckan "fyndade" jag mina gamla räknestavar, som jag fått av min svärmor för många år sedan, i vår stora garderob ;) De kommer från en gammal skola och i perioder har jag tröttnat på dem, men nu får de vara med ett tag igen. Tur att man inte är sämre än att man kan ändra sig;)) I veckan ska jag läsa ifatt mig på alla fina inlägg jag missat hos er andra.

En fin söndagskväll till er!

Kram Jenny



En av mina räknestavar.



Tycker den utgör en fin kontrast till allt det vita.



Från hallen ser man in i vårt sovrum...



...där nästa lilla loppisfynd hamnade!



Ett par fina, gamla böcker i passande färgskala;) De passar extra bra hos mig eftersom jag älskar böcker och dessutom är svensklärare;))


tisdag 7 juni 2011

lekdag

Hej!

Första vardagen efter ledigheten och jag har känt mig seg. Nu vill man bara vara ledig tillsammans med barnen, men jag ska inte klaga för om 2 veckor går jag på semester;) Idag hade båda de stora tjejerna med sig en kompis hem efter skola och dagis så det var fullt hus. Fem tjejer i farten! Ikväll ska jag gå en långpromenad med S, henne har jag inte träffat på länge så det ser jag fram emot.

Hoppas ni får en fin sommarkväll!

Kram Jenny


Härlig pläd i tunn linnekvalité från H&M home.



Härlig volangkant.



Jag gillar den jättemycket. 

måndag 6 juni 2011

Tick-tack....

Hej!

Ännu en fin dag är här, strålande sol och värme! Äldsta dottern C har en kompis här, T är på kalas och lilla L pyser omkring och badar i sin balja. Härligt sommarliv med andra ord;) I eftermiddag kommer några goa vänner på fika, mysigt!

Hoppas ni får en fin nationaldag!

Kram Jenny



Min fina väckarklocka som också fyndades i onsdags.....



...hamnade på hyllan i sovrummet.



Silverborsten var också ett av fynden.



Här får den ligga just nu, i zinkkorgen på byrån i sovrummet.

lördag 4 juni 2011

Att ta dagen som den kommer...

Hej!

.... har vi verkligen gjort de senaste dagarna! Och så underbart det är; barnen badar och leker och vi vuxna pysslar med lite av varje. Dessemellan fikar vi och bara har det bra. Jag har just tagit ut en plåt med nygräddade kringlor som ska avnjutas till eftermiddagsfikat tillsammans med jordgubbar. Gott!

En fin lördag till er!

Kram Jenny



Ljuvligaste keramiken från "Julias vita drömmar".



Ärvda silverskedar från min mammas farmor och farfar.



Det lilla rivjärnet fyndades i onsdags och passar perfekt bland allt vitt porslin.



Och den andra kökshyllan med min fina spillkum och några små bakformar.