onsdag 30 mars 2011

Vårljus!

Hej!

Visst är det underbart med dessa härligt ljusa kvällar som vi har nu? Så härligt! De senaste dagarna har jag inte haft en minut över till bloggen. Ibland räcker inte tiden till allt roligt som man vill hinna med, man måste ju sova lite också;) Kvällen igår var trevlig och det blev en hel del fina kläder till barnen, ska visa så fort de kommer. Jag satsade på en underbar färg, petrol, till alla tjejerna. Jag tycker det är fint att syskonmatcha lite. Det blev klänningar och tunikor och annat fint i denna ljuva färg. Ikväll ska jag och min 6-åring C åka in till Växjö och handla lite presenter till pappan i huset som snart fyller år och så ska jag försöka kika runt till er andra.

Hoppas ni får en fin kväll!

Kram Jenny




tisdag 29 mars 2011

Vårporslin

Hej!

Jag är glad att tisdagen är här, måndagen var minst sagt lite tung. Ikväll ska jag dessutom ha Pompdelux-party hemma hos mig. För er som inte känner till detta kan jag berätta att det är superfina barnkläder av ett danskt märke! Kika in på deras hemsida för att se vårkollektionen. Jag vill ha typ allt till mina tjejer ;)) Jag fortsätter idag på mitt blå tema och visar en supersöt skål i favoritfärgen, som just nu förvarar vitlök i vårt kök.

Hoppas ni får en fin dag!

Kram Jenny





måndag 28 mars 2011

Mera färg!

Hej!

En ny vecka är här. I helgen har vi pysslat med lite av varje och nu är huset städat, bilen tvättad och kylskåpet fyllt. Så skönt! Ännu några blå detaljer har smugit sig in under helgen som gått, jag gillar blått just nu ;) Idag får ni en glimt av vår kökssoffa, som fått en vårigare känsla med min blommiga pläd istället för fårskinnet som låg där tidigare.

Hoppas ni får en fin start på den nya veckan!

Kram Jenny





söndag 27 mars 2011

Söndag

Hej!

Sköna söndagen är här. Här väntar städning av huset för min del, men i eftermiddag får jag min belöning i form av nygräddade våfflor med sylt och grädde ;))  Jag ser fram emot en skön söndag i det underbara vädret, kanske blir det en härlig långpromenad framåt kvällen.

Hoppas ni får en fin söndag!

Kram Jenny



Mera blått i form av kanna från Ib Laursen



En nödvändig färgklick i min vita värld ;)

lördag 26 mars 2011

Ljuvlig rosmarin

Hej!

Lördagskvällen närmar sig och här har vi haft en fin lördag. En tur in till Växjö för att uppdatera vårgarderoben blev det och en massa god mat handlades hem. Nu väntar ett gott glas vin och min kära J lagar supergod mat. Det härliga vårljuset skiner fortfarande in och det gör ju att man känner sig alldeles lycklig, inte sant? Lycklig kände jag mig också när jag och mina döttrar C och T köpte vårens första "uteglass" efter shoppingrundan idag ;) Idag får ni se något annat fint som jag handlade igår, ett durkslag i porslin. Men i väntan på sommarens nyrensade jordgubbar får den vara kruka åt min ljuva rosmarin på stam. För att dölja den fula plastkrukan virade jag en gammal linnehandduk runt den och knöt ett grovt snöre omkring. Tyckte det blev enkelt och fint!


En fin vårkväll önskar jag er!

Kram Jenny



Här står den på vårt matbord....



.....men nu har den fått flytta till köksfönstret, svårt att fota där bara ;)



Tycker durkslaget är så fint! 

fredag 25 mars 2011

Nytt och sött!

Hej!

Äntligen är det helg, så skönt! Jag tycker den här veckan varit lång. Det ska bli så skönt att sjunka ner i soffan och titta på Let´s dance om en stund. Men först ska ni få se något som jag köpt idag. Idag har jag varit med jobbet i Växjö och innan jag åkte hem passade jag på att besöka favoritbutiken "Änglabacken". Där hade de fått in mycket vårfint och jag föll pladask för den lilla vispskålen i härligt turkosblått på bilderna nedan. Jag köpte några saker till, men de visar jag i helgen ;) I helgen ska jag också kika runt hos er andra underbara bloggare! Är säker på att jag missat mycket de senaste dagarna...

Hoppas ni får en fin fredagskväll!



Visst är den liten och söt?



Jag tycker färgen är underbar...

torsdag 24 mars 2011

Torsdag

Hej!

Idag väntar en låååång arbetsdag på mig, jag kommer inte hem förrän kl 23 ikväll. Vi ska åka till Helsingborg på teaterresa med jobbet. Därför är det perfekt timing att min förkylning utvecklats till bihåleinflammation :( Inte optimalt.... Men jag får väl bita ihop och kämpa på. Det är ju alltid skönt med lite miljöombyte och teater är ju trevligt ;) Idag får ni se en liten "repris" från mitt lilla bord i vardagsrummet, en favorithörna här hemma.

Hoppas ni får en fin vårdag!

Kram Jenny



Vitt porslin, linne och silver - en favoritkombination



Än har jag inte tröttnat på detta lilla stilleben;)

onsdag 23 mars 2011

Ett paket!

Hej!

Jag kikar in snabbt, ska snart åka till jobbet! Igår kom ett ljuvligt paket från "Julias vita drömmar". Innehållet hamnade snabbt på plats och nedan ser ni resultatet. Jag blev så nöjd ;))

Hoppas ni får en fin dag i solskenet!

Kram Jenny






tisdag 22 mars 2011

Fin förvaring

Hej!

Idag är jag tillbaka på jobbet igen och nu håller jag tummar och tår för att barnen håller sig friska fram till påsklovet. Hoppas kan man ju alltid ;) Idag får ni se en detalj från vår lilla rullvagn/ köksö som står i köket. Den fungerar som förvaring för ljus, kökshanddukar och annat smått och gott. Praktiskt och dekorativt på samma gång. Det gillar jag! På sidan har vi satt loppisfyndade trådkrokar. Där hänger en liten korg som just nu rymmer disktrasor. Den lilla korgen är en favorit och kommer från House doctor .

Hoppas ni får en fin tisdag!


Kram Jenny



måndag 21 mars 2011

Hemmadag!

Hej!

Här blir det ännu en måndag hemma! Idag är det jag och C som är hemma och hostar. Barnen som är hemma varierar, men jag är hemma hela tiden känns det som :) Men det är som det är... Vi ska ta det lugnt och vila, se Barbiefilm och dricka saft. Och förhoppningsvis kan vi gå till skola, jobb och dagis alla fem i morgon! Det härliga ljuset gör iallafall att man blir lite piggare och gladare. Kvällarna känns ju också så mycket längre och man kan fota mycket senare :)) Bilderna från vår sovrumsbyrå nedan tog jag igår vid halv sex på kvällen.

En fin måndag önskar jag er!

Kram Jenny



Igår fick jag lust att ändra om på sovrumsbyrån och jag ville ha det så enkelt och vårfräscht som möjligt.



En loppisfyndad glasburk med ett blockljus i och några ärvda örngott fick flytta dit.



Vackra gamla örngott är en av de saker jag samlar på, de är fina till mycket.



Enkelt och vilsamt!

söndag 20 mars 2011

Vårsol!

Hej!

Idag strålar solen! Så underbart, hade jag varit lite piggare hade jag tagit med mig kaffekoppen ut. Men jag får njuta av solljuset från fönstret istället :) Ska våren äntligen komma nu? Jag hoppas, hoppas.... Jag får en sådan längtan till att plantera och göra fint i trädgården. Men så länge får jag nöja mig med att pyssla lite här inne. Idag har jag känt mig lite piggare och började genast ta tag i tvätt och annat. Jag hade tydligen till och med så mycket energi att jag har plockat om lite prylar här hemma :)) Så typiskt mig! Nu får jag nog ta det lite lugnt resten av dagen, så att inte sjukan får grepp om mig igen :) Idag är det kökets prylar som fått sig en liten "ommöblering", så idag bjuder jag på lite detaljbilder från köket.

Hoppas ni har en riktigt fin söndag!

Kram Jenny








lördag 19 mars 2011

Lugn lördag

Hej!

Här väntar en riktigt lugn lördag. Vi ska försöka göra så lite som möjligt och jag ska försöka bli frisk igen. Det var väldigt länge sedan jag var riktigt sjuk och jag har väldigt svårt för att ta det lugnt och vila. Men måste man, så måste man och jag vill bli frisk snabbt! Och få lite ny energi, så jag får lust att fixa och dona lite igen. En ny sak har iallafall kommit upp här hemma, en spegel i vardagsrummet. Jag ville ha en ganska stor spegel över soffan, för att få rummet att kännas större. Vi har använt en gammal spegelram som jag fått av mina föräldrar, målat den vit och beställt en spegel hos glasmästaren. Enkelt och billigt! Och vi fick precis den spegel vi ville ha. Nu är det bara en sak till som ska in i vardagsrummet, sedan är det nog "klart". Att det sedan är i ständig förändring, precis som resten av huset, är en helt annan sak :)).


Hoppas ni får en riktigt fin lördag!

Kram Jenny



Vår soffhörna



Matsalsbordet och min älskade tallrikshylla syns i spegeln



Ljuvliga ljuskoppar från Julias vita drömmar



På vårt matsalsbord står just nu min loppisfyndade skål....



....som jag fyndade förra sommaren för ynka 10 kr!


fredag 18 mars 2011

Ynklig

Hej!

Ynklig är precis hur jag känner mig just nu :) Har nog inte lyckats undgå barnens sjukdom iallafall, känner mig febrig och dunderförkyld. Blir nog en tidig fredagskväll för min del!

Hoppas ni får en fin kväll!

Kram Jenny



Det härliga vårljuset fångades i mina gamla kakformar.

torsdag 17 mars 2011

Mer fint från Maries butik!

Hej!

Idag är jag hemma igen med mina små sjuklingar! En envis feber har de fått, hoppas att det snart är över...  Det blir till att pyssla med lite av varje idag. Man får iallafall kontraster i sitt liv :) Igår inleddes ett tema på gymnasieskolan där jag arbetar, temat kallas LIKA-O-LIKA. Vi fick då lyssna till en rad intressanta föreläsare med det gemensamma temat respekt. Två av dessa föreläsare, Inti Chavez Perez och Gillis Herlitz, är två exempel på att det finns oerhört intelligenta och insiktsfulla människor. Det som de gör är så viktigt, att öppna ögonen på oss och få oss att tänka i nya banor. Jag hade gärna varit med idag också, men det finns ju inget viktigare än att ta hand om sina små.... Jag ser fram emot en fin dag hemma med mys och lek och en liten runda med kameran :)) Idag får ni se den andra saken som jag köpte från butik "Vita ranunkler", en underbar såssnipa i vitt porslin. Jag har varit ute efter en sådan en tid, så lyckan var stor när jag fann en!


En fin torsdag önskar jag er!

Kram Jenny



Enkel och fin är den.



Färg och form helt i min smak :)



Just nu står den i tallrikshyllan i vardagsrummet.

onsdag 16 mars 2011

Maries ljuvliga butik!

Hej!

Idag får ni se något som jag köpt från Maries ljuvliga butik "Vita ranunkler". Jag har aldrig besökt butiken i verkligheten, eftersom  jag har en bit att köra dit. Men eftersom Marie är så gullig och skickar varor, så har även jag kunnat handla lite smått och gott därifrån :) För några dagar sedan kom så mitt efterlängtade paket. I paketet låg den fina kakformen som nu har hamnat på min kökshylla. Jag älskar kontrasten mellan den gamla plåten och vitt porslin! Mitt andra fynd därifrån får ni se en annan dag :)

En fin onsdag önskar jag er!

Kram Jenny



Kakformen ger en fin kontrast till det vita.



Väl använd och charmigt sliten....



Och så här ser kökshyllorna ut just nu :)

tisdag 15 mars 2011

Polkadot design

Hej!

Idag är jag tillbaka på jobbet igen, men sjukdomarna hänger i... Nu var det Johans tur att vara hemma. Ikväll ska jag dessutom till frisören, lyx för en småbarnsmamma :) På tal om att vara småbarnsmamma, ibland är det inte det lättaste att förena ett ljust hem med alla barnprylar i regnbågens färger. För att inte tala om all plast, haklappar tex .... Vår L har aldrig varit förtjust i haklappar och eftersom de är ganska fula (enligt mig:)) hittade jag ett bättre alternativ. När hon behöver haklapp använder vi istället ett förkläde från Polkadot design, praktiskt och snyggt! Faktiskt fint nog att hänga framme i köket när det inte används. Kanske inget världsproblem, men är man insnöad på inredning så är man, eller hur?

Hoppas ni får en fin dag!

Kram Jenny








måndag 14 mars 2011

Korgar!

Hej!

Så var det måndag igen, men idag blir det inget jobb för min del. Mina älsklingar T och L är febriga och hostiga, så idag bli det vila och många bra barnfilmer. Tidigare kunde jag bli stressad över allt jobb som man inte får gjort, men så känner jag inte längre. Inget står och faller med att jag är hemma med mina barn en dag, jobbet finns nog kvar och väntar på mig;) Det viktigaste är att de piggnar till igen, inte roligt att ha 40 graders feber.... Jag får ju dessutom lite mer tid för bloggandet idag, alltid något;) Är det något som jag nästan har mani på här hemma, så är det korgar i alla former. Perfekta att förvara allt möjligt i och dessutom är det snyggt och dekorativt. Jag tror att jag skulle kunna ha hur många som helst, men så har jag ju också många plädar, sjalar, inredningstidningar och annat som behöver förvaring;) Nu ska jag krypa upp i soffan med T och titta på film.

Hoppas ni får en fin dag och en bra start på den nya veckan!

Kram Jenny





Loppisfyndad korg, som målats vit.....



.... rymmer familjens raggsockar, kan behövas i vårt dragiga hus :)



Mina älskade gamla linneplagg, tycker de är så fina!